Hei!

Om ikke så lenge så drar jeg og Audun til Geiranger for å tilbringe helgen der, med jobben hans. Vi skal blandt annet spise masse god mat, gå på fjelltur og slappe maks av! Middagsbuffeten er åpen i to timer, derfor har vi bestemt oss for å komme med engang den åpner og dra når den stenger. Slik er det når to matvrak skal på hotell, haha. I og med at vi skal slappe helt av og bare kose oss, så tar jeg helgen fri. Men før det, så vil jeg dele en oppskrift med dere!

Jeg er utrolig glad i gryter og elsker spesielt chili-gryter, chili con carne er en av mine yndlingsretter! Det var en mandag jeg hadde så utrolig lyst på Chili con carne, men som jeg har nevnt før så praktiserer jeg kjøttfri mandag. Så da laget jeg en kjøttfri chili. 

Dette trenger du: 

1 ss olivenolje

1 løk (hakket)

1 gulrot (raspet)

1 paprika (skjørt i små biter)

3 fedd hvitløk

1-2 ss chilipulver (kommer ann på hvor sterkt du liker det)

1 ss spisskummen

1 boks hakket tomater

150g tomatpurre

1 boks kidneybønner

1/2 boks kikkerter

1-2 ts salt 

Frisk basilikum 

Varm opp olje i en stor panne. Tilsett løken, gulrot og paprika, stek til løken er transparant, ca 5 minutter. Tilsett deretter hvitløk og stek i 1 minutt. Rør inn chilipulver og spisskummen. 

Nå kan du tilsette tomatene, tomatpurre, bønner og kikerter. Kok opp, reduser varmen og smak til med salt. Server med frisk basilikum på toppen og nyt! 

IMG_6403 IMG_6408 IMG_6410 IMG_6414

Innlegget ble skrevet på fredag, vi har nå okkupert Hotel Union i Geiranger og koser oss i hjel med masse god mat. God helg!