Nå er det tid for frokost-tips igjen! Denne gangen tenkte jeg å dele en oppskrift på sunne frokost muffins som også kan fryses og tines opp igjen om morgonen før du drar på jobb eller skole. Man klarer jo ikke å spise 15 muffins om morgonen, med mindre man er en stor familie. Derfor er det lurt å fryse ned. De fleste muffinsene du finner i butikken er kake, og egner seg så absolutt ikke til frokost. Men det er utrolig praktisk når du er på farten hele tiden og ikke har tid til å stå å lage frokost på morningen.

Jeg bruker kopper som måleenhet, man får kjøpt slike målekopper i flere størrelser på alle butikker der de selger kjøkkenutstyr. Jeg kjøpte mine fine pastellfargede målekopper på Clas Ohlson. Selv mener jeg det er mye lettere å måle opp med disse koppene, i Norge er jo ikke kopper standard måleenhet. De bruker målekopper i blandt annet USA. Dere har sikkert sett på flere oppskrifter som står på engelsk at det står feks. 1 cup eller 1/3 eller 1/2 cup osv. 1 kopp er ca. 2,4 dl.

2 1/2 kopp fullkornsmel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
1 kopp honning
1 kopp gresk yoghurt
6 ss kokosolje (flytende)
1 ts med vanilje
Saften av 1/2 sitron
2 kopper skogsbær

Varm ovnen opp til 190 grader. Bland samme alle de tørre ingrediensene i en bolle, så de våte i en annen. Så blander du de tørre ingrediensene i de våte og blander det godt sammen. Bland inn skogsbærene forsiktig inn til slutt.

Så finner du frem muffinsformer og heller deigen oppi muffinsformene. Jeg fylte de nesten helt opp som du ser på bildet under. Så baker du de i 20-30 minutter midt i ovnen.

IMG_6843 IMG_6856 IMG_6869 IMG_6889 IMG_6880