Som jeg har skrevet tidligere i uken, så mottok jeg Adams Matkasse denne uken. Jeg fikk også en fruktkasse, med 4 kilo frukt. Jeg spiser jo frukt i hytt og pine, så dette traff midt i blinket hos meg. I denne ukens mathefte fra Adams Matkasse så var der en oppskrift på hjemmelaget iste og siden jeg fikk nektariner i fruktkassen, måtte jo jeg bare prøve meg frem. Angrer ikke, for å si det sånn, for den ble nydelig god. Den kommer til å bli perfekt som en forfriskende drikk når varmen kommer!

Dette trenger du:

8 dl vann
3 nektariner/fersken
3 ss honning
1 neve med sitronmelisse (kan sløyfes) 
3 teposer (nøytral svart, hvit eller grønn te)

Kok opp vannet. Del nektarinene i fire biter per nektarin og fjern steiner. Bland kokende vann, nektarinbitene, honning og eventuelt sitronmelisse. La teen avkjøles noe, og tilsett teposene. Plasser så teen i kjøleskap og la den trekke til den er kald.

Nektarinbåtene er også kjempe gode og søte etter at de har trukket i teen. Så da passer de perfekt sammen med litt vaniljeis som en frisk sommerdessert.

Jeg kjørte rundt på alle butikkene på jakt etter sitronmelisse, men tydeligvis er sitronmeliss veldig populært nå. Så det fikk jeg ikke tak i, men jeg brukte mynte istedenfor. Det funket egentlig det også, jeg syns hvertfall det var kjempe godt.

IMG_6959 IMG_6943 IMG_6952 IMG_6962

Innlegg i samarbeid med Adams Matkasse.