Nå som det er påskeferie så er godteri og kose-mat enda mer etterlyst enn vanlig. Og selv om man har viet livet sitt til å ha et superbra kosthold så er det vanskelig å ikke la seg friste til å fråtse i seg massevis av smågodt og potetgull. Derfor skal jeg vise dere hvordan dere lett kan gjøre et usunt fråtseri om til et sunt og godt fråtseri!

Jeg skal nemlig fortelle dere hvordan dere kan lage sunn iskrem uten melk, egg eller sukker. Så det passer jo også veldig fint for de som er allergisk mot egg og melk. Dette heter Nana Icecream eller Nicecream. Som egentlig bare er en forkortelse for Banana Icecream, siden hovedingrediensen er banan og det er det som gjør at konsistensen blir like kremete som iskrem. Det er så utrolig lett at jeg ikke vil kalle det en oppskrift engang. Eneste du trenger er:

  • Frossen banan (veldig godt modnet) 
  • Frosne bær som du liker (jeg brukte bringebær)
  • 2 ss vann

Ha like mengder banan og bær i en bolle og mos alt med en stavmikser og VIPS så har du hjemmelaget iskrem! Min versjon med bringebær gjorde at iskremen smakte som sorbet, bare uten alt sukkert! Yum.

Et godt tips til dere! Når bananene har begynt å bli litt brune, ikke kast de. Skjær de opp i biter og legg de i fryseren, så kan du bruke de til akkurat dette. Du kan faktisk lage Nana-iskrem i alle slags smaker. Alt du må ha er banan og etter det har du egentlig løse tøyler og kan mikse inn det du vil. Det neste jeg skal prøve er å blande inn peanøtter eller peanøttsmør.

IMG_7535 IMG_7540 IMG_7542 IMG_7546