Nå er det en stund siden jeg sist jeg delte en oppskrift med dere, så da tenkte jeg å dele den etterlengtede Panna Cotta oppskriften med dere.

Dette trenger du:

3 plater gelatin
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
1 dl sukker

Først må du bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, klem vannet godt ut etterpå.

Splitt vaniljestangen på tvers og skrap ut vaniljefrøene og kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø, under opprøring.

Fjern blandingen fra varmen og legg på gelatinplatene, la de smelte i den varme fløten og bland godt sammen.

Avkjøl blandingen litt før du heller den i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten til avkjøling (gjerne i kjøleskap) i minst 4 timer, til den har stivnet.

Etter den har stivnet, kan du toppe den med bær, frukt eller saus. Jeg bruker vanligvis å lage en jorbærsaus av friske jordbær, eller bare toppe den med friske bær. Herlig smaker det likevel!

IMG_8240 IMG_8239