Jeg er over gjennomsnittelig glad i meksikansk mat og spiser det kanskje en gang for mye i uken. Taco, burrito, enchiladas, you name it! Men jeg liker også veldig godt meksikansk tilbehør, hvertfall salsa. Salsa klarer jeg meg ikke uten og dynker alltid maten min full i det.

Vel, jeg kom over en salsa oppskrift her en dag, nemlig Pico De Gallo. Ikke slik salsa du får kjøpt i butikken som er en rennende saus. Dette er kun hakket grønnsaker, urter og krydder. Som da smaker helt nydelig! Passer kjempe godt i taco, sammen med forskjellige meksikanske gryter eller bare til å spise sammen med tortilla chips.

Dette trenger du:

2-3 tomater 
Koriander
Salt
Pepper
1/2 rødløk
Saften av 1/2 lime
1/2 ts spisskummen

Koriander, salt og pepper bestemmer du selv hvor mye du vil ha av. Det er vel litt smak og behag, jeg brukte en god del koriander, kun fordi jeg elsker smaken.

Det er kjempe lett å lage og tar ca 5 minutter. Det er bare å hakke opp tomaten og løken i bittesmå biter og blande det sammen med resten.

Hva synst du om meksikansk mat? Skal du prøve dette?

IMG_1218 IMG_1229 IMG_1234 IMG_1245 IMG_1252 IMG_1251