Hei! Tenkte å dele en oppskrift med dere på søtpotet-potetgull. Jeg har sett noe lignende på pinterest, men har ikke funnet en oppskrift som har fristet, så jeg tenkte å bare finne på noe selv. Jeg bruker ofte å få slike ideér og finne opp mine egne oppskrifter, men det bruker som regel å ende i katastrofe. Denne gangen derimot, gikk det som forventet og resultatet ble supert! Et sunnere alternativ til helga snacks.

Det du trenger: 

2-3 søtpoteter

Til kryddermix
5 fedd hvitløk
Frisk dill
Extra virgin olivenolje
1/2 ts salt
1 ts karve

Først finhakket jeg hvitløken, brukte en del hvitløk slik jeg skulle få mest mulig smak og dessuten er hvitløk kjempe godt! Så hakket jeg opp litt dill, tilsett så mye dill du vil, men det er viktig at dillen er frisk. Så blandet jeg hvitløken, dillen, salt og karve sammen med olivenolje. Tilsatte olivenolje etter hvor mye jeg trodde jeg kom til å bruke på å smøre på søtpotet flakene og om jeg gikk tom så tilsatte jeg bare litt mer og det samme med salt.

Søtpotetene skjærte jeg opp med en ostehøvel for å få de så tynne som mulig. La de utover et stekebrett og deretter penslet på »kryddermixen» jeg hadde laget. Satte de inn i ovnen i 20-25 minutt på 150 grader og voila!

Nå kan du kose deg med potetgull uten å få dårlig samvittighet!

IMG_4004 IMG_4007 IMG_4029IMG_4063 IMG_4074 IMG_4076 IMG_4080IMG_4088